Predstavitev

Dobrodošli v Društvu naprednih obrambno – borilnih metod!

V našem Društvu, ki ima tradicijo in deluje uradno na Slovenskih tleh od leta 2004, se ukvarjamo s preučevanjem in poučevanjem različnih borilnih veščin, predvsem pa filipinskih in indonezijskih (KALI – ARNIS – ESKRIMA in PENTJAK SILAT) v duhu realne konfrontacije, kar pomeni, da tradicionalne tehnike prilagajamo modernemu času in predvsem za ulično oz. realno samoobrambo.

Delujemo z namenom širjenja znanja samoobrambe, katero bo pomagalo vsakemu se ubraniti proti različnimi fizičnimi napadi in s tem narediti premik od žrtve do zmagovalca. Poleg praktičnih vaj tehnik, se poglabljamo in preučujemo tudi anatomijo realne ulične konfrontacije, kar zajema tudi teoretično znanje o psihologiji borbe in zaščiti.

Velik poudarek dajemo oboroženemu boju (palice, noži ipd.) saj omenjene veščine (KALI, SILAT) temeljijo na uporabi različnih orožij, kar nam daje prednost in nam izboljšuje goloroko borbo.

Način, ki ga poučujemo zajema praktično vse borbene razdalje (borba stoje, v klinču, na parterju in z različnimi orožji) saj menimo, da le na tak način lahko oseba postane kompleten borec.

Redno gostimo domače in tuje predstavnike različnih borilnih veščin, predvsem pa iz področja FIMA (Filipino Indonesian Martial Arts – Filipinsko indonezijske borilne veščine).

Naši inštruktorji se redno izobražujejo in dopolnjujeo znanje na podlagi organiziranih seminarjev in delavnic, ki so tudi obvezna za tovrstno funkcijo in prav tako se redno izobražujejo v tujini pri različnih mojstrih.

Naše člane vodimo in poučujemo skozi različne programe, ki se med seboj razlikujejo po zahtevnosti, tako da se vsak član uči in razvija postopoma. Prav tako so poleg civilov, tudi uradne osebe kot so italijanski in slovenski policistivojaki, varnostniki in podobne osebe, ki želijo z našimi metodami izboljšati svoje znanje in način vadbe.

Skozi leta smo imeli tudi možnost poučevati uradne službe, kot so redarstvo in druge varnostne organe.

Treninge vodimo na različnih lokacijah po Sloveniji na podlagi rednih treningov in z usposabljanjem manjših vadbenih skupin, ki delujejo po naših metodah.

Smo odprtega in spoštujočega značaja ter menimo, da se lahko veliko naučimo od vseh borilnih veščin ali sistemov, kar nam pomaga pri daljnemu razvoju in izboljšanju našega sistema.