Samoobramba za ženske

VARNA – SAMOZAVESTNA – ODLOČNA

Samoobramba, že sama beseda nam pomeni sposobnost se braniti v različnih situacijah in okoliščinah. Ob kakršnemkoli napadu boste naredile vse, kar je v vaši moči, da se ubranite pred različnimi nadlegovalci ali nasilneži. Torej, samoobramba je vse kar boste naredile, neglede na to ali se samo verbalno izmaknete konfliktu, uporabite fizično silo ali v skrajnem primeru priložnostni predmet, da ubranite in ohranite vašo varnost, ki je ogrožena!

V našem društvu se trudimo, da ženskam približamo samoobrambo na celosten način. Kaj vse zajema ženski program samoobrambe je najbolj razvidno iz vsebine naših treningov:

Celosten trening samoobrambe

Začetek vadbe: Samoobramba, se v večini primerov, ne začne šele s fizičnimi samoobrambnimi tehnikami, temveč že mnogo prej, na verbalni ravni. Preden konflikt namreč preide na fizično raven, se ta pogosto začenja z zbadanjem, žaljenjem, ironičnimi pripombami, obrekanjem in opolzkimi izjavami. Če želimo zmanjšati možnost, da verbalni konflikt preraste v fizični konflikt, je treba trenirati verbalno samoobrambo. V varnih okoliščinah se učimo, kako v pogovoru odločno postavljati meje drugim v raznih situacijah doma, na cesti in na delovnem mestu. Učimo se reči NE brez občutka krivde!

Osrednji del treninga: Naše telo je naše glavno orodje v samoobrambnih situacijah, zaradi tega posvečamo dober del treninga spoznavanju kako naše telo deluje in na kakšen način ga lahko v danih situacijah uporabljamo. Zakaj? Kdor ne ve, kako se uporablja kladivo, tudi ne more zabiti žeblja v steno. Podobno je v samoobrambnih situacijah, kjer je v prednosti tisti, ki zna svoje orodje-svoje telo uporabljati v najrazličnejših okoliščinah in pod različnimi pogoji na čim bolj učinkovit način.

V tem delu izvajamo razne vaje sami, v dvojicah ali v skupini. Te, poleg tega, da krepijo celo telo in mu vračajo prožnost, naučijo človeka delovati pod stresom, sproščenosti, harmoničnega gibanja in zdravega načina dihanja ne samo v borbenih situacijah, temveč tudi v vsakdanjem življenju.

Sledi tehnični del vadbe, kjer so tehnike prilagojene konstituciji žensk.Tehnike, ki vas bomo naučili so izredno preproste, direktne in učinkovite. To pomeni, da ne izvajate raznih akrobatskih in kompleksnih tehnik, ki vam vzamejo veliko dragocenega časa in se izkažejo nedelujoče pod stresnimi pogoji, ampak trenirate enostavne in lahko izvedljive stvari.

PREPROSTE – ker so sestavljene iz naravnih in spontanih gibov, ki jih že poznamo
DIREKTNE – ker ni nekoristnih in koreografskih elementov.
UČINKOVITE – ker ciljamo najbolj občutljive dele na telesu.

V mnogih društvih učijo ženske na športen način se boriti proti moškim napadalcem. Ker se v našem društvu zavedamo, da nasilje na ulicah ni vezano na športna pravila in ferplej, vas mi želimo naučiti PREŽIVETI! Zato naš cilj ni, da zbirate medalje na športnih tekmovanjih, temveč, da se vrnete domov celi in zdravi!

Torej, če vas ali vaše bližnje hoče kdorkoli poškodovati, boste uporabile vse, kar je v vaših močeh, da ubranite vašo varnost ali varnost vašega bližnjega in zato imate tudi PRAVICO, kajti nihče vas nima pravice na kakršenkoli način ogrožati in nadlegovati!!


Organiziramo tečaje, delavnice in seminarje!

Za več informacij nas pokličite na 040 764 452