:::: MENU ::::

Kali – Arnis – Eskrima

DSC_3032

DSC_3006DSC_3177DSC_2997

 

 

 

 

 


ESKRIMA, znana tudi kot ARNIS (de Mano) ali KALI, je avtohtona borilna veščina filipinskih otokov.  Dobro znana in spoštovana kot zelo praktičen sistem baziran na orožju, je Eskrima iskana tako za civilno kot tudi vojaško ter policijsko rabo po celem svetu, saj je v današnjem času še posebno zaživela.  Je dinamična in fleksibilna ter ima širok razpon metod treningov. Posebnost Eskrime je ta, da se vadbeno orodje(ratanova palica in bodalo) uporablja že od samega začetka vadbe te borilne veščine, vzporedno s tehnikami golorokega bojevnja, kar pomeni, da boste enake naučene tehnike takoj prenašali na gole roke. Poučevanje veščine ne poteka s kopičenjem tehnik ampak prikazovenjem resničinh aplikacij v vsakdanjem življenju, zato je zelo izjemen sistem za samoobrambo oziroma zaščito. Pokazatelj njene uporabnosti  je ta, da jo lahko integriramo v katerokoli borilno veščino, saj so koncepti univerzalni.

Prav tako so metode vadbe posebno učinkovite pri razvoju koordinacije gibov in refleksov, motorike, gibčnosti, krepitvi mišic, hitrosti, tajmingu in seveda vzdržljivosti, kar nam tudi zagotavlja hitro razvijanje lastnosti za praktično samoobrambo. Istočasno pripomore k razvijanju samozavesti in samokontrole, sprošča napetost in stres ter vpliva k zavedanju telesa in na spomin.

KAE program, ki ga poučujemo v našem društvu, izhaja iz različnih stilov filipinskih borilnih veščin, katere treniramo in preučujemo že vrsto let. Primarna sistema sta WARRIORS ESKRIMA in SAYOC KALI, poleg omenjenih pa preučujemo še;

Inosanto/Lacoste Kali,

Modern Arnis,

Balintawak Arnis,

Arnis Koredas System

Več o zgodovini Eskrime : http://en.wikipedia.org/wiki/Eskrima

Institute of Filipino Martial Arts - WARRIORS ESKRIMAThis logo is posted under permission of Pangulong Guro Krishna Godhania.

Glavni inštruktor Aljoša Gorup je član IFMAInstitute of Filipino Martial Arts,  pod vodstvom Pangulong Guro Krishne Godhanie in Italijanskega predstavnika Marca Bellanija.

VPIS 2017/2018! KONTAKTIRAJTE NAS!