Aljoša Gorup – Glavni Senior inštruktor

se je začel ukvarjati z borilnimi športi in veščinami že kot otrok in raziskoval kaj bi bilo zanj primerno. Pri vsaki od spodaj naštetih veščin je našel pomankljivosti in vsakič znova ugotavljal, da to ni dovolj in da se mora raziskovanje v borilnih športih in veščinah nadaljevati. Leta 1999 sreča Adela Ayarija, Phase One Inštruktorja, Progressive Fighting Systems-a (PFS) ter ugotovi, da je to tisto, kar je ves čas iskal.

Poglobi se v PFS, kateri zajema Jeet Kune Do koncepte,  Filipinske borilne veščine in BJJ.

PFS ali Progressive Fighting Systems, velja za zelo učinkoviti realni borbeni sistem, ki ga uporabljajo specialne enote širom sveta, kot so SEAL, SWAT, DEA… Razvil ga je svetovno znani in priznani ameriški inštruktor ter direktni učenec vele mojstra Dan Inosanta, Paul Vunak.

Sprva postane vajenec ali pomočnik inštruktorja po Vunakovem PFS programu, S.E.A.L. Program – R.A.T. Apprentice Instructor, nekaj mesecev za tem, ga tudi njegov inštruktor, Adel Ayari diplomira kot prvega inštruktorja Jeet Kune Do Concepts in Filipino Martial Arts v svoji organizaciji. Leto dni za trdim in resnim delom pa opravi še izpit za inštruktorja “Hand To Hand Combat – Phase One Instructor “, v PFS organizaciji, natančneje v SEAL Program-u pod glavnim – PFS Senior Inštruktorjem, odgovornim za europo- Mike Faraone -om.

Leta 2003 opravi izpit iz borbe z nožem / Knife Fighting v Društvu borilnih veščin pri Inštruktorju Adelu.

Preučeval in ukvarjal se je s sledečimi borilnimi športi in veščinami:

Judo, Shotokan Karate, Tae Kwon Do, Kick Boxing, Muai Thay, Progressive Fighting Systems, Jeet Kune Do Original & Concepts, različni stili Pencak Silata (Harimaw, Serak, Bukti Negara, Pukulan),  različni stili Kali, Arnis in Eskrime (Balintawak Arnis, Warriors Eskrima, Sayoc Kali, Modern Arnis, Lacoste/Inosanto Kali), Wing Chun, Krav Maga, Street Grappling… z nekaterimi od naštetih veščin se aktivno ukvarja še danes, saj so tudi temelj sistema, ki ga poučuje v društvu. Na tak način konstantno dopolnjuje svoje znanje in izkušnje, katerega prenaša na ostale inštruktorje in učence.

Ostal je pri borilni filozofiji Bruce Lee-ja, kjer se podrobneje seznani in poglobi študij v različne borilne športe, veščine in sisteme iz katerih črpa prednosti oz. učinkovite elemente, ki jih tudi integrira v borilni sistem Street Surviving Systems, katerega je razvil na podlagi večletnih izkušenj v omenjenem področju.